top of page

Sat, 12 Nov

|

Lennik

Sociale Actie - didatisch docent: Claire Lewis

In deze module van de opleiding worden verschillende mogelijkheden voor sociale actie uiteengezet vanuit de biocentrische visie. We maken onderscheid tussen sociale actie en "in de plaats doen van". Hoe kunnen we samenwerkingsverbanden ontwikkelen voor sociale projecten?

De registratie voor deze activiteit is afgesloten.
Andere activiteiten bekijken
Sociale Actie - didatisch docent: Claire Lewis
Sociale Actie - didatisch docent: Claire Lewis

Tijd en locatie

12 Nov 2022, 10:00 – 13 Nov 2022, 18:00

Lennik, Rosweg 54, 1750 Lennik, België

Over het evenement

Participatie en vivencia als instrumenten voor sociale transformatie:

Biodanza gaat verder dan het niveau van persoonlijke ontwikkeling wanneer we, door middel van haar aanpak en methodologie, onze actie ten dienste stellen van specifieke gemeenschappen en deelnemen aan gemeenschaps- of verenigingsprojecten.

Het wordt een instrument voor menselijke ontwikkeling via integratie en de totstandbrenging van een affectief sociaal weefsel. Het plaatst ieder mens in een werkelijkheid waarin allen van elkaar leren, door elkaar. Het is geen logica van bijstand, maar van ondersteuning en van autonomie door de erkenning van de waardigheid en de waarde van allen.

We bekijken welke wegen  er zijn om instellingen te benaderen, hoe we ons erin kunnen integreren en hoe participatieprojecten in maatschappelijk werk kunnen worden opgezet. We stellen in deze context projecten uit de hele wereld en uit onze omgeving voor. 

Claire Lewis, de didactisch docent voor deze module:

"Wat ik kan delen als Biodanza faciliatrice is wat ik heb geleerd en verworven tijdens mijn reis van bijna 20 jaar. Eerst en vooral een fundamentele terugkeer naar de vreugde van het leven. Deze vreugde gaf me energie die te vergelijken is met het ontzag en de verwondering die we als kind ervoeren en die lijkt te verdwijnen naarmate we ouder worden.

De volgende ochtend wakker worden, met die levensimpuls, opnieuw aangewakkerd uit mijn kindertijd, voelde als een diepere sensatie in mijn lichaam.

Ik realiseer me nu dat deze sensatie is wat ik bedoel als ik het heb over 'aanwezig zijn' - het is een lichamelijke sensatie, diep in het lichaam gevoeld en ervaren.

Deze verbinding met de vreugde van het leven is altijd in ons aanwezig, en wat ik heb geleerd is dat aangezien het geheugen op cellulair niveau werkt, wij deze oerverbinding en levenskracht ook kunnen 'vergeten'.

Als we leven zonder de ervaring van vreugde, betekent dat niet dat die verdwenen is. Het is vergeten en sluimert in ons, klaar om gewekt te worden en weer tot leven te worden gebracht: .... om gevoeld, geleefd en gedanst te worden. Onze essentiële verbinding met het leven is geworteld in vreugde en viering.

(Dit fundamentele concept kan een uitdaging zijn om te omarmen, omdat we geen cultuur lijken te hebben die de levensvreugde in het hart en de wortel van het leven plaatst. En voor mij was het aanvankelijk een uitdaging, omdat ik een achtergrond in de psychologie had, die mijn geest had getraind in het zoeken naar oplossingen voor problemen die in wezen op het individu waren gebaseerd. Er was geen sprake van de noodzaak om het leven als iets vreugdevols te ervaren als een essentiële manier van leven).

Maar ik heb in de loop der jaren, van student tot leraar tot directeur en trainer, geleerd dat het deze diepe verbondenheid met de essentie en de wortel van vreugde en viering is, die mij gezond, gelukkig en levend heeft gehouden. Het is de vreugdevolle ervaring van het leven, de ontwaakte herinnering en het geleefde moment, die me motiveert en me voortdurend heeft geïnspireerd om deze diepgaande mooie verbinding met het leven, met anderen te delen. Deze vreugde komt voort uit aanvaard, gewaardeerd en geliefd te worden om wie ik ben, wat een van de essentiële doelen en effecten is van de beoefening van Biodanza."

De diverse betalings- en overnachtingsmogelijkheden vind je onderaan de contactpagina van deze website.

Dank om bij je inschrijving ook te vermelden op welke manier je (al dan niet) in Het Verblijf zal overnachten.

Vous trouverez les différentes options de paiement et d'hébergement en bas de la page de contact de ce site.

Lors de votre inscription, veuillez également mentionner de quelle manière vous passerez (ou non) la nuit à Het Verblijf.

Si vous avez des questions supplémentaires, merci de nous contacter par mail: inge@vlaamsebiodanzaschool.be 

You will find the various payment and accommodation options at the bottom of the contact page of this website.

When registering, please also mention in what way you will (or will not) spend the night in Het Verblijf.

If you have any further questions, please contact us by e-mail: inge@vlaamsebiodanzaschool.be 

Deel dit evenement

bottom of page