top of page

Fri, 19 Aug

|

Lennik

Zomerworkshop 2022 - Je intimiteit dansen en vlechten in poëzie - met Inge Struyf

Je intimiteit dansen en vlechten in poëzie, een driedaagse workshop Biodanza om samen te bewegen, te schrijven, te genieten!

De registratie voor deze activiteit is afgesloten.
Andere activiteiten bekijken
Zomerworkshop 2022 - Je intimiteit dansen en vlechten in poëzie - met Inge Struyf
Zomerworkshop 2022 - Je intimiteit dansen en vlechten in poëzie - met Inge Struyf

Tijd en locatie

19 Aug 2022, 10:00 – 21 Aug 2022, 18:00

Lennik, Rosweg 54, 1750 Lennik, België

Over het evenement

Het transformatieproces in Biodanza stelt ons in staat de oorspronkelijke essentie van onze identiteit te ontdoen van overbodige programmering en laat het echte en unieke deel groeien.

Intimiteit is een staat van genade waarin we innige nabijheid ervaren met al wat leeft, met onszelf, met de Ander: met  de natuur, met muziek … . “Het nest is een vrucht die opzwelt, de eigen grenzen verleggend.” 

Gaston Bachelard, in Poetica van de ruimte

We herwinnen de intimiteit,  het diepe Zelf, het archetype van het nest herleeft in ons. Het nest is een vlechtwerk waarin we vrij in en uit mogen bewegen! Er is  ruimte voor bescherming koestering, vertrouwdheid, behaaglijkheid, en ook voor intens dromen, scheppen, en genieten: om te leven

Leven is dan een intieme daad zich steeds afstemmend op ritme, melodie en harmonie , ontsnappend aan elk vooropgesteld symbool of interpretatie. We verkleinen met elke beweging de afstand tussen muziek en beweging. De muziek worden is een gewaarwording van intimiteit ontwikkelen tussen al onze innerlijke en de uiterlijke resonanties.

Vanuit die vivencias concretiseren we dan onze gewaarwordingen in poëzie. We verruimen ons bewustzijn met het schrijven en voordragen van onze gedichten.

“Vind de plek die van je houdtVind de plek die van je houdtRaak niet gewend aan het leven in de stad.Vind de plek die van je houdt.Ontvang het aanbod van zon en schaduw,de geheime steen die op je heeft gewacht.Zoek de boom die je zijn groene aanwezigheid,zijn draai en zijn kracht geeft.Verlaat jezelf in die kleine ruimte zonder grenzen.Ga buiten de tijd terug naar het gouden hologram.Vind je vrijheid daar uit. “  Rolando Toro Araneda, grondlegger van Biodanza in De Unieke Noot

Meer informatie en inschrijven: 

https://bewegingskracht.be/biodanza-driedaagse-zomerworkshop-in-lennik-van-19-8-tot-21-8-2022/

Deel dit evenement

bottom of page