top of page

vr 08 apr

|

Lennik

Affectiviteit - didactisch docent: Sylvain Porée

Welk belang heeft affectiviteit voor ons, mensen? Wat is de waarde van het leven van een ander, en wat is de waarde van mijn leven? Affectiviteit is een essentieel natuurlijk en aangeboren deel van de mens. Het maakt deel uit van de beschermingsmechanismen van de soort en van het leven.

De registratie voor deze activiteit is afgesloten.
Andere activiteiten bekijken
Affectiviteit - didactisch docent: Sylvain Porée
Affectiviteit - didactisch docent: Sylvain Porée

Tijd en locatie

08 apr 2022, 20:00 – 10 apr 2022, 18:00

Lennik, Rosweg 54, 1750 Lennik, België

Over het evenement

We starten het weekend op vrijdagavond met een uitzonderlijke vivencia aangeboden door Sylvain Porée en Zoë Ramsden. Sylvain is daarna ook het ganse weekend onze gastdocent. Ze stellen elkaar hier voor:

"Zoë Ramsden weet dat zij danseres is sinds haar derde, de starheid van de klassieke dans zal haar niet doen vergeten wie zij is. In 2011 ontdekte ze Biodanza, het was een openbaring vanaf de eerste sessie. Sindsdien danst ze met het leven als nooit tevoren. Ze brengt er al haar kwaliteiten in: integriteit, intelligentie en een diep mededogen met de wereld. In 2014, zodra ze facilitator werd, bood ze enkele jaren wekelijks lessen aan voor vluchtelingen. Vandaag geeft zij wekelijks les in Thézan-des-Corbières in het zuiden van Frankrijk. Moeder, architect, liefhebber van het leven en... nog steeds danseres."

                                                                                                                                                                                                                                  Sylvain

"Gelukkig is Sylvain zowel volhardend als onbevooroordeeld. Toen zijn vriendin hem in 2006 meesleepte naar een Biodanza-les, was hij niet bepaald onder de indruk, maar hij bleef haar toch trouw vergezellen naar de lessen. Op een dag beleefde hij zo'n buitengewone vivencia, dat hij zich de kracht van dit systeem realiseerde, dat de mensheid zou kunnen transformeren. Sindsdien is hij standvastig en gepassioneerd bezig geweest om zijn ervaring en begrip van Biodanza te verdiepen, wat hem ertoe gebracht heeft didacticus te worden, en vastbesloten om alles te geven wat hij kan om de wereld te veranderen.

Door de jaren heen heeft hij genoten van het delen van het "goede nieuws" door middel van zijn workshops en wekelijkse lessen, alsmede het faciliteren van groepen, waaronder die voor kinderen, asielzoekers en mensen met een verstandelijke beperking. Hij is een vaderfiguur (niet alleen voor zijn eigen kinderen) en een scherpzinnige software-ingenieur. Hij is genereus tot op het bot en bezit een gevoel voor humor, positiviteit en een enthousiasme voor het leven dat aanstekelijk is."                                                                                                                                                                                                                                   Zoë

Affectiviteit is een toestand van diepe verwantschap met andere wezens, die gevoelens van liefde, vriendschap, altruïsme, moederschap, vaderschap en kameraadschap kan opwekken. Tegengestelde gevoelens zoals woede, jaloezie, onzekerheid en afgunst kunnen ook worden beschouwd als componenten van het complexe fenomeen affectiviteit.  We leren (opnieuw) om ons te openen en om grenzen te stellen in de verbinding met onszelf en de ander. 

"Als ik voel dat ik je graag zie,  stijgt dat  in me op en stroomt het uit me, 

  zodat ik tegen je zeg: "Ik zie je graag",

 Als ik zeg "Ik zie je graag", maakt het me blij en groei ik

 Als ik me groter voel, kan ik meer van je houden.

 Als ik voel dat ik  je graag zie, hou ik ook van je ouders die je het leven schonken,

  Ik zie de mensen graag die voor je zorgen,

  Ik hou ook van de planten die je voeden en van de boeren die ze geplant hebben,

  Ik hou van de lucht en de zon en de aarde die ze deed groeien,

  Ik hou van de lucht die jij inademt en die ik deel met jou en met de bomen die ons hun zuurstof geven en onze koolstof   

  opnemen in een prachtige uitwisseling.

  Ik hou van de bomen, de vruchten, de zaden, de vogels, de rivieren, de libellen, de kikkers en de muggen!

  Ik hou van het leven dat door je aderen stroomt en van het leven dat door mijn aderen stroomt, 

  Ik hou van het leven dat zich manifesteert in de vreugdevolle verscheidenheid van alle soorten op aarde,

  Ik hou van het leven,

 

  Als ik voel dat ik je graag zie, ben ik blij met alles.

  Hier en elders. Ik hou van de ruimte.

  Nu, na en voor: ik hou van de tijd.

  Dit allemaal omdat ik je graag zie." Sylvain Porée - vertaling Inge Struyf

Theorie: de module stelt rechtstreeks onze eigen verhouding tot de wereld in vraag. Het nodigt ons uit om de affectieve dimensie ervan te beseffen. De verschillende theoretische referenties zijn fascinerende hulpmiddelen om onze relationele biografie te lezen. Zij leggen ook de basis voor een diepgaande rehabilitatie.

Vivencias: verbinding, vriendschap, tederheid, altruïsme, veiligheid, betekenis, gehechtheid, affiniteit, bevrijding, liefde, herstel ... .

De diverse betalingsmogelijkheden van de modules vind je onderaan de contactpagina van deze website.

Inlichtingen over, reserveren en betalen van  je overnachting doe je door Francesca, onze opleidingscoördinator te mailen.

Deel dit evenement

bottom of page