top of page
FOTO DE BIODANZA - BY VALU RIBEIRO - 00031_edited.jpg

Onze opleidingen

​​We bieden als enige school in Vlaanderen een unieke internationaal erkende opleiding door de Internationale Biodanza Federatie tot Biodzanza facilitator.

 

​Bevordering van zelfkennis en zelfontplooiing, verdieping van je persoonlijke beleving, en een intellectuele kennismaking met boeiende denkers en wetenschappers. Ontdek alle thema's in de agenda! Deelname als vrije student is mogelijk.

Het opleidingsprogramma bestaat uit drie hoofdonderdelen in jaartrajecten van 10 weekends (ongeveer één weekend per maand).

Het eerste jaar is gewijd aan een algemene benadering van de verschillende domeinen van de menselijke kennis in relatie tot de theoretische fundamenten van Biodanza. Gebieden als biologie, fysiologie, psychologie, mythologie en filosofie leggen de basis voor kennis. Dit jaar is multidisciplinair en breed en houdt rekening met de voortgang van de wetenschap.

 

Het tweede jaar is een meer gerichte en specifieke benadering van de aard van Biodanza, van de mechanismen, de effecten en de mogelijke toepassingsgebieden. Dit jaar is de kern van de opleiding. 

 

Het derde jaar is het begin van de methodologie: hoe pas ik Biodanza toe in een wekelijkse groep? Hier komen ook groepsdynamiek en de specifieke Biodanza - didactiek aan bod.  

 

Deze drie jaar vormen het theoretisch deel van de Biodanza-opleiding.

Het vierde jaar is een praktijk jaar : zelf lesgeven onder supervisie, een monografie schrijven en voorstellen. Dat leidt tot de bevoegdheid van Biodanza-facilitator en uitreiking van het diploma.

Biodanza groeitraject

Het beste in jezelf stimuleren

Biodanza facilitator​

Inspireren tot verandering
De Biodanza opleidingen zijn een bijzondere menselijke reis, je ontplooit je identiteit, je leert echt een ander systeem kennen
FOTO DE BIODANZA - BY VALU RIBEIRO - 00040.jpg
logo%20VBDS%20zonder%20tekst_edited.png

Biodanza groeitraject

groeitraject
"Het beste in jezelf stimuleren"

Het Biodanza Groeitraject is een 2 -jarige opleiding die je transformeert.

Via verschillende ingangspoorten verdiep en verbreed je zowel de theorie als de praktijk van Biodanza. We beleven en bestuderen thema’s uit verschillende vakgebieden zoals biowetenschappen, antropologie, menselijke ethologie, psychologie, filosofie, mythologie en kunst, bewegingsleer, muziekleer.

De Vlaamse Biodanzaschool biedt een interactieve en dynamische manier van leren. Zo kan je in vrijheid en verantwoordelijkheid je identiteit ontwikkelen op de manier die bij je past. Er ontstaat op een organische manier integratie op verschillende niveaus: je dans,  je gevoel voor relatie met anderen, je vermogen om je poëtisch en kusntzinnig uit te drukken, je ontwikkeling in de vijf lijnen van expressie van je identiteit (vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie). Als student transformeer je terwijl je de opleiding doet. We leggen hier ook al een  basis voor de professionele basisvaardigheden en competenties van de facilitator.

Het avontuur van deze opleiding  raakt ook aan onze zekerheden en nodigt uit onszelf een vraag te stellen: gaat de weg die ik tot nu toe heb afgelegd en de weg die ik wil volgen in de richting van respect voor het leven in zijn verschillende aspecten? Het is een uitnodiging tot samen - werken om in het dagelijks leven en werk actief een biocentrische plaats te kunnen innemen in de samenleving. De weg van van transformatieve actie.

In de loop van de opleiding wordt de beleving van je dans en je relaties met de andere studenten in de groep je belangrijkste kompas. Je vivencias worden een steeds betrouwbaardere gids om de richting van je transformatieproces aan te geven. Je start met je kennis, ervaringen, behoeften en dromen. En in de ontmoeting met de ander leren we van elkaar.

 

Na dit basistraject kan je je verder verdiepen in Biodanza door in de opleiding ‘Biodanza  facilitator’ te stappen.

 

 

Meer info over de opleiding ‘Biodanza  facilitator’  vind je hieronder.

Deze opleiding is voor jou als je

  • zin hebt in een transformerend traject

  • bereid bent om te groeien in een groep

  • affiniteit voelt met muziek en beweging of je hiervoor wil open stellen

Interesse?
Wil je graag inschrijven voor het Biodanza groeitraject? Stuur dan een mailtje naar Inge.

Een module volgen of als facilitator een module herhalen? Bekijk onze agenda.

Download hier het basisprogramma of het inschrijvingsformulier:

logo%20VBDS%20zonder%20tekst_edited.png
facilitator

Biodanza facilitator 

"Inspireren tot verandering"

Als je zelf de waarden van Biodanza wil overdragen, verwelkomt de Vlaamse Biodanzaschool je graag in het derde jaar van de opleiding. Een beroep voor de toekomst! Door de uitdagingen die samenhangen met onze snel veranderende samenleving, op zowel persoonlijk, spiritueel als relationeel vlak zijn professionals die mensen kunnen begeleiden naar een authentiek leven in lijn met zichzelf en met al wat leeft, meer dan nodig. In het vierde jaar volgen dan stagelessen en het schrijven van een eindwerk. Want Biodanza maakt goesting wakker, goesting om te leven.

Er je beroep van maken is een manier om je ertoe te verbinden het  vlammetje dat ogen hun kinderlijke helderheid teruggeeft in stand te houden. Biodanza maakt goesting wakker, goesting om te dansen, te genieten en te groeien. Als Biodanzafacilitator word je zo bondgenoot van een organische beweging die al miljarden jaren aan de gang is. 

De Biodanza facilitator is een professional die mensen begeleidt in het ontwikkelen en uitdrukken van hun potentieel, van hun identiteit, van datgene waarin zij het meest levendig, creatief, liefdevol en gezond zijn. Mensen eigenen zich hun leven opnieuw toe in een gezonde relatie met hun omgeving. Het is die weg naar autonomie, creativiteit en liefde die de Biodanza facilitator mee mogelijk maakt. Biodanzafacilitators zijn docenten én dichters, het zijn tovenaars! 

Een Biodanzafacilitator zijn, dat is deze vraag levend houden en je daden het antwoord daarop laten zijn: de weg van transformatieve actie.

Deze opleiding is voor jou als je

  • zelf de waarden van Biodanza wil doorgeven 

  • een bekrachtigende en aanmoedigende manier van lesgeven wil ontwikkelen

  • bereid bent  te blijven groeien en bij te scholen​

Interesse?

Wil je inschrijven om Biodanza facilitator te worden? Stuur dan een mailtje naar Inge.

Download hier het inschrijvingsformulier:

2017-12-15_084319_Danse-1.jpg
bottom of page