top of page
02 BIODANZA VLAAMSE BIODANZASCHOOL.jpg

Wat is Biodanza?

Biodanza schept de ideale omstandigheden om het beste in jezelf te stimuleren: levensvreugde, psycho-somatisch evenwicht, seksuele ontplooiing, individuele expressie, aanpassingsvermogen, relationele intelligentie,

gevoel voor harmonie. We beleven het allemaal en op onze eigen manier.

Biodanza® is ontstaan in een klinische omgeving. De praktijk is opgebouwd en verrijkt door de inbreng van vele psychologen. Het is een wetenschappelijke discipline alvorens een levenskunst te worden. Biodanza heeft zich ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan zin, vreugde en samenhang in het leven.

Biodanza combineert menswetenschappen en voorouderlijke wijsheden en stelt een nieuwe kijk op het leven voor, bestaande uit enthousiasme en evenwicht, liefde en kracht, samenhang en vindingrijkheid, zelfkennis en spiritueel ontwaken.

Het is een systeem van menselijke ontwikkeling waarbij genieten  de impuls is voor evolutie. Biodanza is toegankelijk voor iedereen. Uiteenzettingen en getuigenissen zijn interessant, maar niets is zo waardevol als je eigen beleving. 

Probeer het dus zelf maar!

“Mijn voorstel is niet alleen om te dansen. Het gaat erom door middel van bepaalde dansen de emotionele en communicatieve mogelijkheden te activeren die ons in staat stellen ons te verbinden met onszelf, met onze medemensen en met de natuur.”


Rolando Toro Araneda

Waarom Biodanza?

Genieten

vitaliteit, welzijn, passie, evenwicht, gemak, ontspanning, lichtheid, zachtheid, intensiteit, harmonie... .

 

voor een vitaliserende verbinding met jezelf en om je leven te leven met de volheid van al je  zintuigen.

Luisteren

naar onze  behoeften, om ons levensritme zo goed mogelijk in balans te brengen.

om onze levenskwaliteit te baseren op verstandige, zinvolle en gevoelige keuzes, verbonden met onze diepste verlangens.

Belichten

het beste uit jezelf  halen en je emotionele en relationele intelligentieontwikkelen.

voor een voedend affectief leven, bron van eigenwaarde en authenticiteit.

FS1512-DSC_0911  - 25_edited.png

Voor wie is Biodanza?

Biodanza is voor iedereen die zijn of haar levenskwaliteit wil verbeteren. Je moet niet kunnen dansen of graag dansen, je hebt ook geen ervaring nodig in persoonlijke ontwikkeling. In normale goede gezondheid zijn is voldoende (neem contact met ons op als je bepaalde moeilijkheden ondervindt). Biodanza is toegankelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar, zonder bovengrens.

Ook voor specifieke doelgroepen is er Biodanza! Biodanza met je team, organisatie of school? Neem contact op voor een voorstel op maat.

“Dans is een diepgaande beweging die voortkomt uit wat het meest visceraal is in het menselijk wezen. Dans is de beweging van het leven, biologisch ritme, hartslag, ademhalingsbeweging. Het is de impuls die mensen ertoe beweegt zich met elkaar te verbinden. Het is ook een beweging naar zichzelf toe, een beweging van intimiteit.”


Rolando Toro Araneda

Hoe deelnemen?

Wekelijkse lessen, korte of lange workshops, dichtbij huis of verder weg, er zijn verschillende manieren om Biodanza te beoefenen. Ontdek het  zelf maar: er gaat niets boven je eigen beleving!

Veelgestelde vragen

logo%20VBDS%20zonder%20tekst_edited.png

Extra info over Biodanza

Wetenschappelijk Engelstalig onderzoek naar  Biodanza:

http://www.bionet.name/biodanza-research/publications.php

Hieronder vind je PDF's met extra info over het theoretisch model, en een brief van de grondlegger van Biodanza aan de Biodanza facilitators:

BIODANZA21_edited.jpg
bottom of page