top of page

vr 18 feb

|

Lennik

Seksualiteit - didactisch docent: Nicolas Raynaud

Seksualiteit als een manier van zijn en van groeien, vanuit genot en verlangen.

De registratie voor deze activiteit is afgesloten.
Andere activiteiten bekijken
Seksualiteit - didactisch docent: Nicolas  Raynaud
Seksualiteit - didactisch docent: Nicolas  Raynaud

Tijd en locatie

18 feb 2022, 20:00 – 20 feb 2022, 18:00

Lennik, Rosweg 54, 1750 Lennik, België

Over het evenement

Het  leven ontvouwt zich op basis van onze seksuele verbindingen. Onze identiteit is georganiseerd in de natuurlijke stroom van erotische energie. De verkenning van onze eigen erotiek, de voortdurende ontdekking van onze verlangens naar liefde en sensualiteit, de eerbiedige benadering van onze impulsen en onze mogelijkheden tot extase komen in deze module aan bod. 

In Biodanza omvatten deze mogelijkheden alles wat in ons met verwondering neigt naar de geraffineerde uitwerking van onze meest lichtgevende instincten. Tussen libido en de zoektocht naar liefde, tussen culturele onderdrukking en hedonistisch evenwicht, tussen conditionering en voorkeuren, tussen de noodzaak van voortplanting en de behoefte aan genot, tussen de erotiek van het verbodene en de extase van de liefde, tussen fantasmes en verbondenheid: de lijn van seksualiteit spreekt tot ons over onze verhouding tot intimiteit en ons vermogen tot overgave. Ze houdt ons de dubbele spiegel voor van de hel en het paradijs van de liefdesrelatie. Ze nodigt ons uit de verwevenheid van het Leven te eren.

“ De verkenning van seksualiteit heeft zich in de loop van mijn leven verdiept in haar energetische dimensie door specifieke Tantrische en Taoïstische praktijken en in haar relationele dimensie door 27 jaar relatietherapie waarvan 15 jaar gesteund op het werk van Danielle en Claude Allais  - "De kracht van de liefde herontdekken, het koppel en de seksualiteit bevrijden uit de valstrikken van het onbewuste" – uitgeverij  Le Relié.               

Seksualiteit is een gebied  waar een van onze meest dierlijke aspecten, twee naakte lichamen bezield door miljoenen jaren van voortplanting van levende organismen, en een van onze meest menselijke aspecten elkaar ontmoeten, door de mogelijkheid om er een ruimte van genot, van verbinding en van totale ontmoeting van te maken.

Vanwege de kracht en de oudheid van de vitale en psychische processen die door seksualiteit worden wakker gemaakt, is het vaak een beangstigende kracht, zowel individueel als maatschappelijk. Vaak treden er even krachtige mechanismen van controle en repressie in werking die deze seksuele impuls omzetten in minder vitale impulsen, in fantasmas, in frustraties, in vermoeidheid en soms in ziekte. Een groot deel van Sigmund Freud's bijdrage was het benoemen en bestuderen van deze verdringing en de gevolgen ervan.

Biodanza, in zijn holistische benadering, stelt voor om het Dier en de Mens samen te laten dansen, om het reekalf, het beest, de draak te komen omhelzen, door een motorisch en zintuiglijk ontwaken van genot, door rituele en archetypische dansen, door in onze primitieve zintuiglijke waarnemingen te duiken. Om dan op de rug van de draak te rijden naar een gedifferentieerde uitwerking van onze seksualiteit,  naar de relationele creativiteit van verleiding en naar een affectieve én seksuele integratie. Deze module nodigt je uit een kosmische dans te beleven waar alles op zijn plaats is, waar verlangens, genoegens, harten en wezens elkaar ontmoeten in een eeuwige beweging van het Leven dat van zichzelf geniet.”          

                                                                                                                                                                                                                    Nicolas Raynaud

Theorie: de module behandelt persoonlijke kwesties (seksuele ontplooiing, oplossing van stoornissen, enz.), de dynamiek en de gevolgen van Biodanza (herstel van het genot, individuatie, ... ), culturele en sociologische referenties (sacrale seksualiteit, het koppel, ... ).

Vivencias: de workshop is een erotische en gevoelige verkenning van onze hedonistische aard. De intensivering van de vivencias is de kern van een rehabilitatie van de lichamelijkheid en een herwaardering van onze zinnelijke wijsheden. De vivencias stimuleren de ontplooiing van onze liefdevolle essentie.

"Seksualiteit is een manier van zijn en groeien. Ons hele bestaan ontvouwt zich met het seksuele kader als achtergrond. De menselijke identiteit is georganiseerd in een natuurlijke stroom van erotische energie. Erotische energie is de kosmische energie die leven voortbrengt.

Liefde voor de natuur, spel en een consequente relatie met het instinct zijn essentiële aspecten van de ecologische mens: geïntegreerd met zichzelf en zijn eigen behoeften, met anderen en met het universum. Want de kwaliteit van het leven komt niet voort uit sociaal of economisch succes, maar uit een diepe verbondenheid met het leven.

De daad van het leven is op zichzelf een genot."

                                                                                                                                                                                                        Rolando Toro Araneda

De diverse betalingsmogelijkheden van de modules vind je onderaan de contactpagina van deze website.

Inlichtingen over, reserveren en betalen van  je overnachting doe je door Francesca, onze opleidingscoördinator te mailen.

Deel dit evenement

bottom of page