za 12 nov.

|

Lennik

Sociale Actie - didatisch docent: Claire Lewis

In deze module van de opleiding worden verschillende mogelijkheden voor sociale actie uiteengezet vanuit de biocentrische visie. We maken onderscheid tussen sociale actie en "in de plaats doen van". Hoe kunnen we samenwerkingsverbanden ontwikkelen voor sociale projecten?

Sociale Actie - didatisch docent: Claire Lewis

Tijd en locatie

12 nov. 10:00 – 13 nov. 18:00

Lennik, Rosweg 54, 1750 Lennik, België

Over het evenement

Participatie en vivencia als instrumenten voor sociale transformatie:

Biodanza gaat verder dan het niveau van persoonlijke ontwikkeling wanneer we, door middel van haar aanpak en methodologie, onze actie ten dienste stellen van specifieke gemeenschappen en deelnemen aan gemeenschaps- of verenigingsprojecten.

Het wordt een instrument voor menselijke ontwikkeling via integratie en de totstandbrenging van een affectief sociaal weefsel. Het plaatst ieder mens in een werkelijkheid waarin allen van elkaar leren, door elkaar. Het is geen logica van bijstand, maar van ondersteuning en van autonomie door de erkenning van de waardigheid en de waarde van allen.

We bekijken welke wegen  er zijn om instellingen te benaderen, hoe we ons erin kunnen integreren en hoe participatieprojecten in maatschappelijk werk kunnen worden opgezet. We stellen in deze context projecten uit de hele wereld en uit onze omgeving voor. 

De diverse betalingsmogelijkheden van de modules vind je onderaan de contactpagina van deze website.

Inlichtingen over, reserveren en betalen van  je overnachting doe je door Francesca, onze opleidingscoördinator te mailen.

Deel dit evenement