top of page

za 14 mei

|

Lennik

Transcendentie - didactisch docent: Suzie Reitsema

Deel uitmaken van een groter geheel Van diepe verbondenheid met het leven tot uitbreiding van het bewustzijn

De registratie voor deze activiteit is afgesloten.
Andere activiteiten bekijken
Transcendentie - didactisch docent: Suzie Reitsema
Transcendentie - didactisch docent: Suzie Reitsema

Tijd en locatie

14 mei 2022, 10:00 – 15 mei 2022, 18:00

Lennik, Rosweg 54, 1750 Lennik, België

Over het evenement

Een gevoel van intieme verbondenheid met de natuur en met een ander mens is een intense beleving die we nog te zelden in ons leven meemaken. "Zeker"  weten dat wij geen geïsoleerde wezens zijn, maar dat we deelnemen aan  de eenmakende beweging van de kosmos, is voldoende om onze waardeschaal te veranderen. Zichzelf zien als een bron van intimiteit en openstaan voor liefde beïnvloedt ongetwijfeld de evolutie van alle mensen, het overspoelt hen met vitaliteit en innerlijke eenheid.

Het lijkt moeilijk te zeggen of de bewustzijnsverruiming - die van de diepe en onvoorwaardelijke verbinding met alle levende wezens - de meest onderdrukte van de aangeboren mogelijkheden van de moderne mens is. Wij kunnen echter de gevolgen zien van een ervaring van afscheiding in de relatie tot de natuur en tot onze natuur.

Wij zien echter dat het gebrek aan verbinding met al wat is, het gebrek aan waarneming van het onmiddellijke heilige, kenmerkend is voor de manier waarop wij de natuur gebruiken in plaats van haar te dienen. Het is alsof, zonder een gevoel van verwondering, de schoonheid van het leven ons ontglipt en wij het gevaar lopen in een toestand van zinloosheid te vervallen.

In deze module denken we na over de gevolgen van zinloosheid, wanneer de band met het leven verzwakt en te veel wordt geïnstrumentaliseerd.  We zullen bespreken hoe en waarom Biodanza ons uitnodigt om ons opnieuw te verbinden met de sacrale dimensie van het leven, los van enige doctrine of religieuze overweging.

Wij stellen de belangrijkste dansen en hun doelstellingen voor: ons in staat stellen de diepe gevoeligheid voor het leven in de mens te rehabiliteren. Transcendentie, zoals het in Biodanza wordt benaderd, betekent niet dat we "voorbij" onze menselijke conditie gaan, maar, integendeel, dat we die volledig op ons nemen met alles wat dat inhoudt in termen van verantwoordelijkheid om er zorg voor te dragen. 

En nu Suzie Reitsema zelf aan het woord:

" Ik ben geboren en opgegroeid op het Engelse platteland, waar ik altijd een nauw contact met de natuur en de aarde heb gevoeld.

Na mijn studies kunst, Frans en pedagogie aan de universiteit kwam ik naar Frankrijk waar ik sindsdien woon en Engelse les geef aan volwassenen.

Mijn ervaring met Biodanza heeft mijn manier van lesgeven radicaal veranderd en heeft me geholpen om het leven centraal te stellen in mijn lessen Engels en mijn manier van leven. Het is mijn middel geweest om meer vreugde en diepgang in mijn leven te brengen en mij te begeleiden op de weg van deze Dans van het Leven.

Ik leerde Biodanza kennen in 2000 en had het geluk regelmatig workshops bij te wonen in Parijs, Londen en Milaan met Rolando Toro, die me inspireerde om Biodanza naar Normandië te brengen, waar ik nu groepen heb in le Havre en Rouen.

Gedurende  zes jaar helpen in de school van Biodanza in Rijsel was voor mij een prachtige gelegenheid om anderen te kunnen aanmoedigen in hun verlangen om dit uitzonderlijke systeem te onderwijzen.

Ik zie de schoolweekends als een uitstekend middel om ons inzicht te verdiepen in de Biodanza vivencias die we wekelijks kunnen ontvangen. Het thema Transcendentie ligt mij bijzonder na aan het hart. Ik heb altijd een diepe aanwezigheid gevoeld van het mystieke en het spirituele door een transcendente verbinding in mijzelf en in dit Universum. Het geschenk van Biodanza is echter dat het mij in staat stelt dit te bereiken via een authentieke verbinding met anderen. Dit is iets wat ik verlang te verdiepen en door te geven aan hen die ik ontmoet.   

De uitbreidingen die ik heb gevolgd zijn o.a. Identiteit en 4 Elementen, Biodanza in de Natuur, Biodanza en Stem, Biodanza en Klei, de Boom der Verlangens, het Minotaurus Project, het Evolutie Project, Contact en Strelingen, Voorgevoel van de Engel, Biodanza en Kleuren, Biodanza voor Ouderen."

 - met simultaan vertaling naar het Nederlands - 

De diverse betalingsmogelijkheden van de modules vind je onderaan de contactpagina van deze website.

Inlichtingen over, reserveren en betalen van  je overnachting doe je door Francesca, onze opleidingscoördinator te mailen.

Deel dit evenement

bottom of page